minusta

Auton palvelut ja muita autoiluun liittyviä aiheita

Tervetuloa blogiin lukemaan autoiluun liittyviä aiheita. Täällä käydään läpi mitä palveluja on saatavilla, jos esimerkiksi auto jättää tielle tai vaikka auton ovet on lukossa ja avaimet unohtuneet auton sisälle. Tai jos auto ei lähde käyntiin ja muista autoon liittyvistä palveluista. Kerrotaan myös mitä huoltotöitä autoon olisi hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, jotta auto toimii hyvin. Ja muutenkin aiheita auton korjauksista ja huolloista yleisesti. Käydään hieman myös auton pesuun liittyviä aiheita läpi. Milloin esimerkiksi auto kannattaa pestä automaattipesussa ja milloin pestä itse ja mitä muita pesuvaihtoehtoja autolle on olemassa. Kerrotaan vähän myös auton renkaiden säilytyspalveluista. Toivottavasti löytyy mielenkiintoisia ja itselle tarpeellisia aiheita blogista!

Haku

Viimeisimmät julkaisut

Auton palvelut ja muita autoiluun liittyviä aiheita

Tuulilasin korjaus nopeasti

by Chloe Graves

Yksi arvaamattomimmista sattumuksista liikenteessä on saada yllättävä kiveniskemä tuulilasiin. Mutta mistä tietää, pitääkö särö heti paikata vai voiko odottaa seuraavaan kuuhun? Jos käsissä on kahden euron kolikko, niin sillä saa jo yhden vastauksen. Nimittäin jos särö on pienempi kuin kahden euron kolikko, voidaan se hyvin paikata. Paikkaukseen kannattaa hakeutua niin pian kuin mahdollista, sillä iskukohta voi alkaa laajentua. Jo laajenemaan päässyt tai alun perin kolikkoa isompi halkeama voi johtaa koko tuulilasin vaihtoon.

Yhteys vakuutusyhtiöön

Ihan ensimmäiseksi olisi järkevää teipata iskukohta läpinäkyvällä teipillä. Seuraava askel on ottaa yhteyttä omaan vakuutusyhtiöön joko soittamalla tai tarkistamalla heidän nettisivultaan, miten he ohjeistavat toimimaan. Monet vakuutusyhtiöt ovat listanneet omalle sivulleen ne korjausliikkeet, jotka käyttävät suoraveloitusta kyseisen vakuutusyhtiön kanssa. Vaikka korjaamo ei olisikaan vakuutusyhtiön listalla, voi laskun maksaa kokonaan itse ja sen jälkeen toimittaa maksukuitin vakuutusyhtiöön, joka suorittaa korvaussumman jälkikäteen. Jos autoilijalla ei ole erillistä lasivakuutusta, tuulilasin korjaus koostuu omavastuuosuudesta ja sen yli menevästä korvattavasta osuudesta.

Tuulilasin korjaus edullisesti

Jos autoilija noudattaa kolikkosääntöä ja hakeutuu paikkauttamaan teipillä suojaamansa särön niin pian kuin mahdollista, on tuulilasin korjaus kaikkein edullisinta. Näin hän säästää myös ympäristöä, kun koko lasia ei tarvitse vaihtaa. Kiveniskemän paikkaamiseen menee useimmiten noin puoli tuntia aikaa, mikä on sangen pieni aika tärkeästä toimenpiteestä.

Netistä löytyy sivuja, joille on koottu vertailevaa tilastotietoa hinnoista. Tuulilasin korjauttamisen keskihinta on reilu kaksisataa euroa pienimpien paikkausten maksaessa vain joitakin kymppejä ja isompien lasinvaihtojen maksaessa useita satoja euroja. Mutta tämä ei tokikaan kerro kaikkea. Hinta saattaa riippua myös automerkistä, lasin laadusta ja paikkauksessa käytetystä tekniikasta. Nykyajan korjaamot eivät saisi käyttää turhaa materiaalia eivätkä haitallisia kemikaaleja. Nämä ympäristönäkökulmat saattavat tehdä korjauksesta kalliimpaa kuin mitä se oli ehkä ennen vanhaan myrkyllisemmillä kemikaaleilla, mutta ympäristönäkökulma on nykyään niin tärkeä, ettei siitä helposti laisteta.

Kun autoilija pitää silmällä autonsa tuulilasin kuntoa ja teettää tarvittavat korjaukset ajoissa, hän todennäköisesti välttyy kalliilta yllätyksiltä. Nykypäivän kehittyneet lasinkäsittelytekniikat, joita ovat muun muassa laminointi ja karkaisu, ovat vahvistaneet tuulilasia entisestään. Käsitelty lasi voidaan paikata vaihtamisen sijaan, mikä tekee loppusummasta paljon edullisemman. Lasivakuutus.fi tarjoaa tuulilasinkorjauspalvelut pääkaupunkiseudulla.

jaa