minusta

Auton palvelut ja muita autoiluun liittyviä aiheita

Tervetuloa blogiin lukemaan autoiluun liittyviä aiheita. Täällä käydään läpi mitä palveluja on saatavilla, jos esimerkiksi auto jättää tielle tai vaikka auton ovet on lukossa ja avaimet unohtuneet auton sisälle. Tai jos auto ei lähde käyntiin ja muista autoon liittyvistä palveluista. Kerrotaan myös mitä huoltotöitä autoon olisi hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, jotta auto toimii hyvin. Ja muutenkin aiheita auton korjauksista ja huolloista yleisesti. Käydään hieman myös auton pesuun liittyviä aiheita läpi. Milloin esimerkiksi auto kannattaa pestä automaattipesussa ja milloin pestä itse ja mitä muita pesuvaihtoehtoja autolle on olemassa. Kerrotaan vähän myös auton renkaiden säilytyspalveluista. Toivottavasti löytyy mielenkiintoisia ja itselle tarpeellisia aiheita blogista!

Haku

Viimeisimmät julkaisut

Auton palvelut ja muita autoiluun liittyviä aiheita

Hinauspalvelusta saat monipuolista apua tien päällä

by Chloe Graves

Tervetuloa autopalveluista kertovan blogini pariin! Tämän päiväisessä artikkelissani kerron tarkemmin hinaus- ja tiepalveluista. Toivottavasti opit jutustani jotakin uutta ja hyödyllistä.

Viat yllättävät hyvin varautuneenkin kuskin

Autolla ajaessa voi sattua milloin mitäkin. Joskus sattumukset ovat melko harmittomia, joskus ne aiheuttavat jopa hengenvaaraa. Ongelmatilanteisiin voi varautua monella tapaa. Vakuutuksien olisi hyvä jokaisella autonomistajalla ja -kuljettajalla olla kunnossa. Auto tulisi katsastaa ja huoltaa säännöllisesti, jotta turhilta töyssyiltä matkassa vältyttäisiin. Joskus huolellinenkaan varautuminen ei auta, vaan kommelluksia tulee eteen siitäkin huolimatta.

Autoon voi tulla kaikenlaisia yllättäviä vikoja aina jarrujen toimimattomuudesta akun loppumiseen. Aina, jos huomaat autossasi jotakin erikoista, tulee se pysäyttää viipymättä mahdollisimman turvalliseen paikkaan. Joskus ongelman paikantaminen onnistuu itsekseen, mutta usein sitä varten on hyvä kutsua paikalle tiepalvelun ammattilainen. Nämä asiantuntijat osaavat diagnosoida ongelman ja toisinaan auto on myös mahdollista korjata paikan päällä. Suurempia ongelmia varten on auto hinattava korjaamolle. Yleensä saat sekä korjauspalvelut että hinauspalvelun samalta yritykseltä, jolloin vältyt hälyttämästä paikalle useampia tahoja. Hinausta varten tarvitaan tietynlainen kalusto. Ammattitaitoiset palveluntarjoajat osaavat jo puhelimessa kysyä minkälaisesta tilanteesta on kyse ja ottaa mukaansa sopivat työvälineet. Hinauspalvelu on saatavilla usean yrittäjän toimesta ympäri vuorokauden ja vuoden jokaisena päivänä, joten pulaan ei tarvitse jäädä. Yksi tällainen on esimerkiksi Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy. Jotkut palveluntarjoajat voivat tuoda sinulle myös sijaisauton, jolloin pääset matkaan, vaikka oma autosi joutuisikin korjaamolle. 

Vakuutus korvaa hinauksen monissa tapauksissa

Hinausta tarjoavat yritykset tarjoavat usein siis myös muita tiepalveluita. Joskus voi käydä niin, että auton avain hukkuu tai unohtuu lukittuun autoon sisälle. Tässäkin tapauksessa kannattaa ottaa puhelin käteen ja soittaa paikalliseen hinausyritykseen. Asiantuntijat pystyvät avaamaan auton lukon vahingoittamatta ajoneuvoa, jolloin pääset ripeästi takaisin tien päälle. Samoilta yrityksiltä voi usein kysellä myös erilaisia kuljetuspalveluita. 

Monissa tapauksissa vakuutus korvaa hinauksen ja monet hinausyritykset työskentelevätkin tiiviisti vakuutusyhtiöiden kanssa. Tämä asia kannattaa selvittää jo etukäteen, jotta olet ongelmatilanteessa kartalla vakuutuksesi kattavuudesta. Hinausta tarjoavat yritykset tekevät yhteistyötä myös eri korjaamoiden kanssa ja voivat neuvoa sinua lähimmän korjaamon sijainnista. Toki auto voidaan usein hinata myös sinun toivomaasi kohteeseen.

jaa