minusta

Auton palvelut ja muita autoiluun liittyviä aiheita

Tervetuloa blogiin lukemaan autoiluun liittyviä aiheita. Täällä käydään läpi mitä palveluja on saatavilla, jos esimerkiksi auto jättää tielle tai vaikka auton ovet on lukossa ja avaimet unohtuneet auton sisälle. Tai jos auto ei lähde käyntiin ja muista autoon liittyvistä palveluista. Kerrotaan myös mitä huoltotöitä autoon olisi hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, jotta auto toimii hyvin. Ja muutenkin aiheita auton korjauksista ja huolloista yleisesti. Käydään hieman myös auton pesuun liittyviä aiheita läpi. Milloin esimerkiksi auto kannattaa pestä automaattipesussa ja milloin pestä itse ja mitä muita pesuvaihtoehtoja autolle on olemassa. Kerrotaan vähän myös auton renkaiden säilytyspalveluista. Toivottavasti löytyy mielenkiintoisia ja itselle tarpeellisia aiheita blogista!

Haku

Viimeisimmät julkaisut

Auton palvelut ja muita autoiluun liittyviä aiheita

Huh hellettä ja auton ilmastointihuolto!

by Chloe Graves

Moni asia mitä talvella ei tule kylmyyden ja sesongin takia edes ajatelleeksi alkavat taas kevään ja kesän tullen kolkutella ovelle ja nousta mieliimme. Useille kevät on aikaa, jolloin jopa perinteenomaisesti suoritetaan erilaisia kodin kevätsiivouksia, ehkäpä tyylin uusimista parturi- tai kampaajakäynneillä sekä eri ajoneuvojen kuten autojen, moottoripyörien sekä esimerkiksi pihan kunnostusta varten tarvittavien ruohonleikkurien sekä trimmereiden huoltoa. Mikäpä toki sen parempaa, kuin hoitaa nämä kuntoon ja nauttia sitten kesästä täysin rinnoin! Tässä kirjoituksessa käymme tarkemmin läpi yhtä osa-aluetta, minkä voit halutessasi miettiä ottaa kevätsiivoukseen vaikka ensi vuonna mukaan; nimittäin auton ilmastointihuoltoa. Miellyttäviä lukuhetkiä!

Auton ilmastoinnin huolto - miksi tämä on tärkeää suorittaa tasaisin väliajoin? 

Haluamme autollemme varmasti itse kukin mahdollisimman pitkää ikää, toimivuutta sekä miellyttäviä ajohetkiä. Kesähelteillä ilmastoidut autot ovat mahtava keksintö, kunhan itse ilmastointi vain toimii. Syitä, miksi tätä tulisi säännöllisin väliajoin huollattaa on esimerkiksi se, että ilmastoinnin kylmäaineesta voi haihtua jopa 10-15 prosenttia vuodessa pois. Määrä ei itsessään kuulosta kovinkaan suurelta, mutta uudemmissakin autoissa ilmastointilaitteen teho voi jo muutamassa vuodessa laskea huomattavasti, ellei esimerkiksi juuri kylmäainetta lisätä tasaisin väliajoin - tämä on osa normaalia huoltoprosessia. Toinen merkittävä osa, mikä helposti myös kielii huollontarpeesta on ilmastointilaitteen raitisilmasuodatin. Tämän likaisuudesta voi kertoa, jos auton ikkunat huurtuvat helposti tai tunkkaista hajua alkaa leijailemaan ajon aikana auton sisälle. Raitisilmasuodatin uusitaan määräaikaishuoltojen yhteydessä, mutta mikäli näiden huoltoväli on kaksi vuotta, tulisi kyseinen osa kuitenkin vaihdattaa vuosittain. 

Auton ilmastointihuolto vaikuttaa koko kokonaisuuteen

Pelkkä ajomukavuus ei ole syy miksi kyseistä huoltoa tulisi vaalia. Ilmastoinnin toimivuus on myös merkittävä tekijä moottorin kannalta, sillä huonokuntoinen ilmastointijärjestelmä vie tehoa sekä kuskista että moottorista. Tarpeetonta on ehkä korostaa kuinka tärkeä osa autoa moottori on, sillä kaikki autonomistajat varmasti tietävät asian laidan. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisempänä voidaan vielä loppuun todeta, että järjestelmän toimivuus laskee myös polttoainekulutusta; jo edelläkin mainittu kylmäaineen haihtuminen lisää kompressorin työtä ja tämä puolestaan lisää polttoainekulutusta. Älä siis unohda huoltaa autosi ilmastointia!

Naantalin ja Turun seudulla voit kääntyä auton ilmastoinnin huollossa esimerkiksi PR-varustelu Oy:n puoleen. 

jaa